Bases

 

 

Els Premis d’El Temps de les Arts tenen com a objectiu estimular la cultura d’innovació en els territoris de llengua catalana i reconèixer el talent de creadors i projectes fets en els següents àmbits artístics: Arts visuals, Arts escèniques, Música clàssica, Música popular, Arquitectura, Patrimoni i Cinema experimental.

Els Premis reconeixen la participació i les iniciatives en llengua catalana sorgides de tots els territoris, de pobles i ciutats, sigui quina sigui la seva dimensió. A més, en un moment d’excepcionalitat com el present, també es valoraran aquelles iniciatives creatives i innovadores que s’han sobreposat amb una resposta positiva a les dificultats fruit de la crisi de la Covid-19.

Les candidatures podran ser presentades, previ registre al nostre web, a través del formulari per qualsevol persona física o entitat jurídica (associacions, fundacions, col·legis, programadors, firmes, etc.) des del 20 de gener fins al 30 de juny de 2022. Les candidatures han de complir el requisit de ser en llengua catalana.

L’acte de lliurament dels Premis tindrà lloc a la tardor de 2022.

Els Premis consten d’un total de set guardons per a les diferents disciplines artístiques a excepció de la categoria de música que n’atorga dos, un destinat a premiar la música culta (música clàssica, contemporània i antiga) i l’altre la música popular (pop-rock, cançó d’autor, jazz, folk, hip-hop, músiques urbanes, electrònica).

Modalitats

  • Arts visuals
  • Arts escèniques
  • Música clàssica
  • Música popular
  • Arquitectura
  • Patrimoni
  • Cinema experimental

Guardó

De cada modalitat s’atorgarà un guardó i dos accèssits.

Cada un dels set guardonats rebrà una obra de l’artista Perejaume (Gra de sorra) i una dotació de 3.000 €.

Tots els accèssits rebran un diploma de reconeixement.

Condicions

Tots els projectes aspirants han d’haver estat realitzats durant el 2021-2022. Les candidatures podran ser presentades a través de qualsevol d’aquestes tres opcions:

  • Una persona física.
  • Una entitat jurídica, ja sigui pública o privada: museu, teatre, associació, fundació, col·legi, programador, firma, etc.
  • Un ajuntament.

Els aspirants poden presentar el seu projecte a partir del 20 de gener i fins al 30 de juny de 2022. Tota la documentació relativa a les candidatures es presentarà exclusivament en suport digital, a través del formulari d’aquesta pàgina.

El material lliurat restarà en poder d’El Temps de les Arts. La documentació (informació, imatges…) serà utilitzada per a la difusió dels premis, tant en mitjans impresos com digitals, i ha d’estar lliure de drets.

La proclamació de les candidatures es retransmetrà a tos els nostres territoris en un programa televisiu i també en aquest web, al portal tempsarts.cat, a través de xarxes socials, newsletter i altres mitjans de comunicació.

PROCÉS D’INSCRIPCIÓ DEL PROJECTE

El procés d’inscripció de cada projecte consta de dues passes:

Registre d’usuari com a «contacte» del projecte.
Inscripció de projecte(s) en nom propi o d’una entitat representada.

Podeu contactar amb l’organització dels Premis El Temps de les Arts a través de l’adreça electrònica: premis@tempsarts.cat.