Bases

Els I Premis El Temps de les Arts tenen com a objectiu estimular la cultura d’innovació en els territoris de llengua catalana i reconèixer el talent de creadors i projectes fets en cinc àmbits artístics: Arts visuals, Arts escèniques, Música, Arquitectura i Patrimoni.

Els Premis reconeixen la participació i les iniciatives en llengua catalana sorgides de tots els territoris, de pobles i ciutats, sigui quina sigui la seva dimensió. A més, en un moment d’excepcionalitat com el present, també es valoraran aquelles iniciatives creatives i innovadores que s’han sobreposat amb una resposta positiva a les dificultats fruit de la crisi de la Covid-19.

Les candidatures podran ser presentades a través del formulari per un ajuntament o qualsevol persona física o entitat jurídica (associacions, fundacions, col·legis, programadors, firmes, etc.) a partir del 18 de setembre de 2020 i fins al 15 de gener de 2021. Les candidatures han de complir el requisit de ser en llengua catalana. L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el dia 20 de juny de 2021.

Els Premis consten d’un total de sis guardons, un per a cadascuna de les cinc disciplines artístiques a excepció de la categoria de música que n’atorga dos, un destinat a premiar la música culta (música clàssica, contemporània i antiga) i l’altre la música popular (pop-rock, cançó d’autor, jazz, folk, hip-hop, músiques urbanes, electrònica). De cada categoria se seleccionaran tres projectes finalistes: un guanyador i dos accèssits, que seran atorgats a partir dels projectes presentats en la convocatòria oberta.

CATEGORIES

Arts visuals

Aquest premi s’atorga a persones, projectes i iniciatives, tant públiques com privades, realitzades al nostre territori relacionades amb les arts visuals contemporànies en totes les seves disciplines i facetes. Poden optar als premis artistes, comissaris, associacions, fundacions, entitats i institucions públiques. Prevaldran els criteris de rigor, interès i compromís amb l’art i la societat actual.

Arts Escèniques

Aquest premi s’atorga al millor projecte de dansa, teatre o circ que hagi tingut un fort impacte en el territori per la seva qualitat artística i per comptar amb la implicació de diferents teatres, artistes o companyies del país.

Música

D’aquesta categoria s’atorguen dos guardons. Per una banda, es premia la millor candidatura de música culta (música clàssica, contemporània, òpera i antiga) i per l’altra es premia la millor proposta de música popular (pop-rock, cançó d’autor, jazz, folk, hip-hop, músiques urbanes, electrònica). Els premis d’aquesta categoria s’atorga al projecte musical més original, innovador i rellevant en el nostre territori. Poden optar a aquest guardó grups de música que hagin publicat un disc, protagonitzat un concert o una gira especial i també agents de la indústria musical (promotors, festivals, discogràfiques, mànagers) que hagin promogut un espectacle de música en directe o altres projectes relacionats amb la música.

Arquitectura

Aquest premi s’atorga a projectes arquitectònics contemporanis de qualsevol tipologia: nova planta, rehabilitació, paisatgisme, i en qualsevol emplaçament: urbà o rural. Es valorarà aquelles intervencions que reflecteixin els canvis i les transformacions que s’estan duent a terme des de l’arquitectura.

Patrimoni

El premi reconeix aquells projectes temporals o permanents que tinguin com a principal premissa la promoció, protecció, restauració o valoració del patrimoni, material o immaterial, promogudes per museus, entitats socials i culturals, fundacions, associacions, col·lectius o persones individuals vinculades al patrimoni cultural. El jurat valorarà el seu impacte social, comunitari i territorial.

De cada modalitat de guardó es seleccionarà un guanyador i dos accèssits. Cada un dels sis guanyadors rebrà un guardó amb una obra de l’artista Perejaume i una dotació de 3.000€. Tots els accèssits rebran un diploma de reconeixement.

Condicions

Tots els projectes aspirants han d’haver estat realitzats durant els anys 2019 o 2020.Les candidatures podran ser presentades a través de qualsevol d’aquestes tres opcions:

  • un ajuntament
  • una entitat jurídica: associacions, fundacions, col·legis, programadors, firmes, etc.
  • una persona física.

Els aspirants poden presentar el seu projecte a partir del 18 de setembre i fins al 15 de gener de 2021. Tota la documentació relativa a les candidatures es presentarà exclusivament en suport digital, a través del formulari d’aquesta pàgina.

El material lliurat restarà en poder d’El Temps de les Arts.

La documentació (informació, imatges…) serà utilitzada per a la difusió dels premis, tant en mitjans impresos com digitals, i ha d’estar lliure de drets.

La proclamació de les candidatures es farà en un acte públic i també en el portal tempsarts.cat i a través de xarxes socials, newsletter i altres mitjans de comunicació.

PROCÉS D’INSCRIPCIÓ DEL PROJECTE

El procés d’inscripció de cada projecte consta de dues passes:

  1. Registre d’usuari com a «contacte» del projecte.
  2. Inscripció de projecte(s) en nom propi o d’una entitat representada.

Només els tipus d’usuari «contacte» poden entrar propostes.

Podeu contactar amb l’organització dels I Premis El Temps de les Arts a través de l’adreça electrònica: premis@tempsarts.cato bé trucant al 663 413 214.